Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Cevizli Oklava Tatlısı


Malzemeler
10-15 adet baklavalık yufka
250 gr tereyağı

İç Malzeme
2 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın(isteğe bağlı)

Şerbet malzemeleri
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlamak için malzemeler karıştırılıp kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Tereyağı eritilir.Ceviz rondoda çok ufak olmayacak şekilde çekilir.Arzu ederseniz tarçınla harmanlanır.Baklava yufkası tezgaha serilir.Ben çıtır çıtır olması için tek kat yufkadan yapıyorum.Dilerseniz arasına tereyağı sürerek iki kat yufka ile de yapabilirsiniz.Erittiğimiz tereyağı tezgahın üstündeki yufkaya sürülür.Hazırladığımız cevizli karışımdan serpilir.Yufkanın başından oklavaya sarılır.Sonrasında dikkatlice büzülüp oklavadan çıkarılır.Yağlanmış fırın kabına dizilir.Tüm yufkalar bitince kalan tereyağı üzerine sürülür.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra soğutulmuş şerbet eklenerek dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder