3-4 adet kemer patlıcan
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
İç Malzeme
1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
50 gr beyaz peynir
Kekik
Tuz
Yapılışı
Patlıcanlar yıkanır,boyuna 4 parçaya kesilir.Kesilen patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.Diğer
tarafta süzme yoğurt,doğranmış közlenmiş biber,ezilmiş sarımsak,beyaz peynir,kekik,tuz iyice karıştırılır.
Süzülen patlıcanlar kurulanır.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak az yağda kızartılır.
Kağıt havlu üzerinde bekletilerek fazla yağı alına patlıcanlara hazırlanan karışım bolca sürülerek sarılır.Sıcak suyla ıslatılmış taze soğanların yeşil kısımlarıyla bağlanarak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder