Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Kahvaltı Çöreği


Malzemeler
1 litre süt (ılık)
1 paket toz maya
150 gr margarin(eritilmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı çekilmiş rezene
1,5 yemek kaşığı çörek otu
5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Yapılışı
Ilık süt,maya,tuz,mahlep,karbonat,rezene ve çörek otu karıştırılır.Un eklenir iyice yoğrulur.Hamur biraz toparlanınca margarin eritilir içine sıvı yağ eklenip ısıtılır.Hamura ilave edilir.Yoğrulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır ve hamur ılık bir yerde mayalandırılır.Hamur mayalanınca şekil verilir.Yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.Orta hararetli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder