Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Pastırmalı Patates Çorbası


Malzemeler
3 adet patates
6-7 dilim pastırma
1 adet kuru soğan
1 paket mantar
2 diş sarımsak
1/2 paket krema
5-6 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz



Yapılışı
Tereyağı bir tencerede eritilip sıvı yağ eklenir.Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar sotelenir.Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.Küp doğranan patatesler eklenip kavrulur.Tavuk suyu eklenerek patatesler yumuşayana kadar pişirilir.Pişen çorbaya baharatlarını ekleyip blendırdan geçirin.Ocağa koyup kaynatın kremasını ekleyip istediğiniz şekilde kıvamını ayarlayın.Ocaktan alın.Ayrı bir tavada brunoise doğranan mantarları suyunu salıp çekene kadar soteleyin.Pastırmaları ufak ufak doğrayın.1-2 kaşık sıvı yağda soteleyin.Servis tabağına alınan çorbayı sotelenen mantar pastırma ile sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder