Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Kadayıf Mantı


Malzemeler
500 gr kadayıf
200 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı galeta unu
Kırmız toz biber
Kimyon
Karabiber
Tuz

Sos Malzemeleri
1 büyük kase yoğurt
2-3 diş ezilmiş sarımsak

1 paket domates püresi
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Az karabiber
Kekik
Tuz


Yapılışı
Dana kıyma,rendelenip suyu sıkılmış kuru soğan,ince kıyılmış maydanoz,galeta unu ve baharatları eklenerek iyice yoğrulur.Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.Kadayıftan uzun parçalar alınır.Elimizi yağlayarak yuvarladığımız köftelere sarılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir.Sosu için bir tavada tereyağı eritilir.Zeytinyağı eklenerek domates püresi ile pişirilir.Baharatları eklenerek ocaktan alınır.Pişirdiğimiz mantılar servis tabağına alınır.Yoğurt sos ve hazırladığımız domates sos ile sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder