Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Manisa Kebabı


Krep malzemeleri (8 adet )
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
(Boza kıvamında olacak)

İç Malzeme
250 gr sotelik kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy havuç
1/2 su bardağı konserve bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet köy biberi
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Kekik 
Tuz

Üzerine 
Kaşar peyniri rendesi

Sosu
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket domates püresi


Yapılışı
Sotelik kuzu etleri yıkanıp yağsız kızgın tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Tereyağı eklenir.Yemeklik doğranan kuru soğan,biberler ve küp doğranmış havuç ilave edilip iyice sotelenir.Biber salçası ekleyip sotelenir.1 su bardağı sıcak su eklenip sebzeler yumuşayana kadar iç malzeme pişirilir.Pişen iç malzemeye bezelye ve baharatlar eklenip ocaktan alınır.

Krep malzemeleri iyice karıştırılıp kızgın tavada arkalı önlü pişirilir ve bir kenara alınır.Her bir krep bir orta boy kasenin içine yerleştirilerek iç malzeme ile doldurulur.Fazla kenarlar üzerine kapatılarak fırın kabına ters çevrilir.Domates püresi bir tavada yağ ile iyice pişirilir.Fırın kabına aktarılır.Kreplerin üzerine kaşar peyniri rendesi eklenerek kızarana kadar 5-10 dakika fırınlanır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder