Malzemeler
800 gr kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
3 sivri biber
3 domates
Karabiber
Tuz
Beğendi için
2 orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yapılışı
Derince bir sote tavasına yağı koyun.Kuşbaşı etleri rengi dönene kadar kavurun.Soğanı,sarımsakları,biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayın.Kavrulan etlere sırasıyla soğan,sarımsak ve biberler ekleyin.Etler suyunu bıraktığında tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.Domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları közleyin.Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğrayın.Birkaç damla süt serpiştirin.(Patlıcanların beyaz kalması için)Beşamel sos için tereyağını eritin.Unu kavurun ve soğuk sütü ekleyerek pişirin.Pişen beşamel sosa doğanmış köz patlıcanları ekleyip karıştırın.Tuzunu ve karabiberini ekleyin.Hazırladığının beğendinin üzerine kavrulmuş eti ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder