Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Duvaklı Pilav


Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Üzeri için
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı badem
1/2 demet maydanoz
Yenibahar
Karabiber
Tuz


Yapılışı
Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bekletin.Tereyağını ve zeytinyağını tencereye ilave edin.Pirinci süzüp ekleyin.Birkaç dakika kavurup sıcak suyunu ilave edin.Tuzunu da ekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişirmeye bırakın.Suyunu çekince altını kapatıp demlendirin.
Ayrı bir tavada kıymayı ve soğanı kavurun.Baharatlarını ekleyin.Sıcak suda ıslatıp kabuklarını soyduğunuz bademleri kavurup kıymalı harca ekleyin.Son olarak da kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.Derin bir fırın kabının dibine kıymalı harcı ekleyip üstüne pilavı üzerine bastırarak yerleştirin.Düz bir servis tabağına ters çevirip sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder