Malzemeler
750 gr kuzu eti
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
1 kase bezelye
4 adet patates
5 su bardağı pirinç
7,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Et kızgın tavada mühürlenir.Sıvı yağ eklenerek iyice kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir.Küp doğranmış,havuç ve baharatlar eklenerek kavrulur.1 su bardağı su eklenerek pişirilir.Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir.Pirinç kavrulur.Patatesler dilim dilim doğranır ve kızartılır.Başka bir pilav tenceresi tereyağı ile yağlanır.Pişen etli karışım tencerenin dibine yayılır.Üzerine kavrulan pirincin yarısı üzerine kızartılmış patatesler en son olarak pirincin kalan kısmı yayılıp sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
Salata ve yoğurt ile birlikte ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder