Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Profiterol


Malzemeler
1/2 paket margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta


Krema
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya


Üzerine
1 paket çikolata sos


Yapılışı
Bir su bardağı su ve yarım paket margarin bir tencerede kaynatılır.Kaynayan suya un eklenir.2-3 dakika karıştırılarak hamur pişirilir.Ocaktan alınan hamur soğuyana kadar bekletilir.Soğuyan hamura yumurtalar teker teker eklenip mikser yardımıyla çırpılır.Hazırlanan hamur 1 çay kaşığı yardımıyla (kaşık suya batırılarak hamurun yapışması önlenecek) yağlı kağıt serili tepsiye kaşık kaşık aralıklı dizilir.Önceden ısıtılmış fırında fırının kapağını hiç açmadan pembeleşene kadar pişirilir.(Profiterol hamuru piştikten sonra soğuyana kadar fırın kapağı açılmayacak.)
Ayrı bir tencerede vanilya hariç krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir.Pişen kremaya vanilya eklenerek çırpılıp soğutulur.Profiterol hamurları ortadan ikiye kesilerek soğuyan krema ile doldurulur.Servis tabağına dizilir.Çikolata sos ile servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder