Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Kaynatma Turşu



Malzemeler
9 su bardağı su
3 su bardağı üzüm sirkesi
3 çay kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 diş sarımsak
3 adet havuç
1 kg turşuluk biber
1 küçük lahana


Yapılışı
Tüm malzeme kaynatılır.Biberler yıkanır.Lahana yıkanır lokmalık doğranır.Havuçlar dilimlenir.Sebzelerin sertliğine göre önce havuç 2-3 dakika bekleyip biberler sonrasında lahana eklenip 1 dakika sonra kevgirle yardımıyla çıkartılır.Sirkeli su soğutulur.Aralarına 2-3 diş sarımsak bölünür tüm sebzelerle birlikte cam kavanoza yerleştirilir.Soğuyan su eklenip ağzı sıkıca kapatılır.Buzdolabında 10-15 gün bekletilip yenilir.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder