Malzemeler
2 adet palamut balığı
2 orta boy kuru soğan
2-3 kaşık galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Yapılışı
Fileto halinde alınan balıklar 1/2 kuru soğan,1 adet defne yaprağı ve 4-5 adet tane karabiber ile haşlanır.Haşlanan balıklar soğuyunca didilir.(Suyunu da balık çorbası yaparken kullanabilirsiniz.)
Didiklenen balık etleri,rendelenip suyu sıkılmış kuru soğan,kıyılmış maydanoz,galeta unu,yumurta ve baharatlar eklenip köfte hamuru iyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde yaptığımız köfteler bol sıvı yağda kızartılıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder