1 adet kuru soğan
1/2 kg ince bulgur
300 gr orta yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı isot
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Sosu
1/2 kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
50 gr tereyağ
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Kuru soğan rendelenir.Soğan,bulgur,isot,reyhan ve etle birlikte iyice yoğrulur.Kabaklar yıkanır.
Boyuna göre 4-5 adet dilimlere ayrılır.Kesilen kabakların içleri oyularak hazırlana hamurla doldurulur.
Tencereye dizilen dolmaların tuz dökülerek üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve suyunu çekene
kadar pişirilir.Soğuyan dolmalar servis tabağına alınır.Sarımsaklı yoğurt ve sos eşliğinde servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder