Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Karnıyarık


Malzemeler
7-8 adet patlıcan
350 gr kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 bardak sıcak su
Karabiber
İsot
Tuz

Üzerine
4-5 adet sivri biber
2 adet domates

Kızartmak için
Sıvı yağ


Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyup ortasına bir çizik atın.Acısını azaltmak için tuzlu suda bekletin,Sonrasında patlıcanları havlu peçete yardımıyla kurutup sıvı yağda kızartın.Üzeri için sivri biberleri de kızartın.Fazla yağını almak için havlu peçete üzerinde bekletin.
Ayrı bir tavada kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurup sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanla soteleyin.Doğranmış sivri biberi ekleyip sotelemeye devam edin.Doğranmış domatesleri ekleyin.Baharatları ekleyip ocaktan alın.Kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.Hazırladığımız kıymalı harcı kızarttığımız patlıcanların içine doldurun.Fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine kızarttığımız sivri biberleri ve dilim doğradığımız domatesleri yerleştirin.Salçayı sıcak suyla karıştırıp karnıyarıkların üzerine gezdirip 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder