Malzemeler
500 gr orta yağlı sotelik kuzu eti
Kırmızı toz biber
Karabiber
Sıvı yağ
Tuz
İç malzeme
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Nane yaprakları
Servis için
Lavaş ekmeği
Dilimlenmiş limon
Yapılışı
Yıkanan kuzu etleri 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirilir.Et yumuşamazsa su ilave edilebilir.Suyunu çeken ete sıvı yağ eklenerek karabiber,kırmızı toz biber ve tuz eklenerek sotelenir.Soğnlar piyazlık doğranır.Domatesler küp doğranıp maydanozlar incecik kıyılır.Lavaş ekmeği etin yağıyla yağlanıp içine sotelenen et ve garnitürler konulup incecik sarılır.Dilimlenmiş limonla sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Not:Tantuni yöresinde özel tantuni tavalarında yapılır.Pişirilen et tek porsiyon olarak orta çukur kısma toplanır.Burda baharatlanıp yağlanan et ekmeğe sarılarak servis edilir.Ancak tavada sotelenen et ile arasında fazla bir lezzet farkı yok bence.Etin kaliteli olması,iyi pişirilip sotelenmesi pişirildiği yerden bence daha önemli.
Not:Tantuni yöresinde özel tantuni tavalarında yapılır.Pişirilen et tek porsiyon olarak orta çukur kısma toplanır.Burda baharatlanıp yağlanan et ekmeğe sarılarak servis edilir.Ancak tavada sotelenen et ile arasında fazla bir lezzet farkı yok bence.Etin kaliteli olması,iyi pişirilip sotelenmesi pişirildiği yerden bence daha önemli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder