Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Borscht Çorbası


Malzemeler
400 gr pişmiş sığır eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 fincan un
3 lt et suyu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 küçük kase beyaz lahana
1,5 su bardağı krema
1 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
2 adet sivri biber



Yapılışı
Sebzeler yıkanıp ayıklandıktan sonra küçük küpler şeklinde doğranır.Domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır.Tavla zarı büyüklüğünde doğranır.Ufak doğranan soğanlar tereyağında sotelenir.Sırasıyla havuç,lahana(julienne),sivri biber,kereviz ve kırmızı pancar eklenerek sotelenir.Un eklenerek 3-4 dakika kavrulur.Et suyu eklenerek kaynatılır.Kaynadıktan sonra domates ve patatesler eklenir.Bir limonun suyu,tuz,1 çay kaşığı şeker eklendikten sonra yaklaşık 20 dakika pişirilir.Haşlanmış et tavla zarı büyüklüğünde doğranır.Pişmekte olan çorbaya eklenir.Sonrasında krema eklenerek ocaktan alınır.Kıyılmış dereotu ve maydanoz ile servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder