Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Hamsili Ekmek


Malzemeler
750 gr hamsi
5 su bardağı mısır unu
1 demet pazı
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kuru nane
1,5 bardak sıcak su
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz (iç malzeme için)
1 yemek kaşığı tuz(hamur için)


Yapılışı
Hamsileri temizleyin.Tereyağında piyazlık doğradığınız soğanları soteleyin.1 çay kaşığı tuz ekleyin.Doğranmış taze soğanın önce beyaz sonra yeşil kısmı kavurun.Doğranmış pazı ekleyin.Suyunu salıp çekene kadar kavurun.Mısır ununun ortasına suyu dökün.Zeytinyağı,yumurta,kabartma tozu ve tuzu ekleyin.Soğuttuğunuz karışımı ekleyin.Doğranmış maydanozu ekleyin.Hamsileri bütün halde ekleyip kuru nane ile tatlandırın.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.Elinizi zeytinyağı ile ıslatarak hamuru fırın kabına yerleştirip dilimleyin.180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder