Malzemeler
2 adet levrek
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 demet maydanoz sapı
2 adet defne yaprağı
7-8 adet tane karabiber
2 kaşık tereyağı
1/2 limon suyu
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Ayıklanmış levrekler havuç,soğan,patates,tane karabiber ve maydanoz sapıyla beraber 10 bardak su ile kaynatılır.Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan indirilir.Suyu süzülür.Balık etleri ayrılarak etleri didilir.Su soğumaya bırakılır.Bir tencerede un tereyağı ile kavrulur ve balık suyu eklenir.(Dilerseniz defne yaprağını çıkardığınız sebzeleri ekleyerek blendırdan geçirebilirsiniz.)Kaynamaya başlayınca ocaktan indirilir balık etleri eklenir.Yumurta sarısı ve limon çırpılarak çorbaya eklenir.Kıyılmış maydanozla sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder