Malzemeler
3 adet küçük boy patates
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 adet tarçın çubuğu
10 adet kakule
1 yemek kaşığı pancar suyu
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Kabuklarını soyduğumuz patatesler yarım cm inceliğinde dilimlenir.Havlu kağıt yardımıyla kurutulur.Sıvı yağ bir kızartma tavasına koyup kızdırılır.Dilimlenmiş patatesler altın rengi oluncaya kadar kızartılır.Kağıt havlu üzerinde fazla yağı süzdürülür.Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın.Kabuk tarçın ve kakule yardımıyla lezzetlendirilir.Şerbet kaynayınca kızarmış patatesleri eklenir.1 yemek kaşığı pancar suyu ekleyip patates tatlısı renklendirilir.Şerbet ağdalaşana kadar tatlı kaynatılır.Sıcak ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder