Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Çiğ Köfte



Malzemeler
350 gr yağsız çiğköftelik dana kıyma
4 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 büyük ince doğranmış kuru soğan
3 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı acı biber salça
1 su bardağı isot(az su ile ıslatılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı toz kişniş
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 demet maydanoz
5-6 adet taze soğan
1/2 demet nane
Tuz

Yoğurmak için 
Domates rendesi (dondurulmuş)

Yapılışı
Kuru soğan,sarımsak,salçalar ve tüm baharatlar iyice karıştırılır.Et eklenerek yoğrulur ve yavaş yavaş ince bulgur eklenir.Hiç su eklenmeden domates rendesiyle bulgur iyice yumuşayana kadar yoğrulur.
İnce kıyılmış yeşillikler eklenir.Marul ve limonla servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder