Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı
Mercimekler ve pirinç iyice yıkanır.Üzerine 10 su bardağı su ilave edilir.Kuru soğanların kabuğu soyulup dörde bölünerek tencerenin içine atılır.Tuzu eklendikten sonra ocağa konup yumuşayana kadar pişirilir.Blendırdan geçirilir.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.Sıvı yağ eklenip biber salçası iyice kavrulur.Toz kişniş,tuzu eklenir.Kuru nane eklenip ocaktan alınır.Çorbaya ilave edilir.Çorbanın kıvamı ayarlandıktan sonra bir taşım kaynatılıp sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder