Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Ispanaklı-Peynirli Bazlama

Malzemeler
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
Yeterince ılık su


İç malzeme
400 gr ıspanak (yıkanmış,doğranmış)
350 gr beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı rende kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz 
(Peynirin tuzuna göre ayarlayın.)


Pişirmek için
Sıvı yağ


Yapılışı
Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağ eklenen bir tavada sotelenir.Sotelenen soğana biber salçası ve baharatlar eklenir.2-3 dakika soteledikten sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir.Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar sotelenir ve ocaktan alınır.Soğuyan karışıma peynirler ilave edilerek karıştırılır.

Diğer tarafta bir kasenin içerisinde ılık süt,maya ve şeker karıştırılıp 5-10 dakika mayalandırılır.Uygun bir kaba un ve tuz eklenir.Karıştırılıp ortası açılarak mayalı karışım una eklenir.Azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur olana dek yoğrulur.Üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır.Bezelerin üstü nemli bir bezle kapatılarak dinlendirilir.
Her bir beze  elde hafifçe genişletilerek içerisine iç malzeme konulur ve hamur iç malzeme içerde kalacak şekilde kapatılır.Birleşim yeri alta gelecek şekilde tezgaha alınır.Tabak büyüklüğünde genişletilerek az yağlanmış ısıtılmış tavada arkası önü iyice pişirilir.Diğer bezeler de aynı şekilde yapılarak pişirilir.Hazırlanan bazlamalar sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :))) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder