5 adet kemer patlıcan
500 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Beşamel sos
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Muskat rendesi
Tuz
Üzerine
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için
Kızarma yağı
Yapılışı
Alacalı soyulan patlıcanlar dilimlenir ve acısını bırakması için tuzlu suda bekletilir.Bir tavada tereyağı eritilip sıvıyağ eklenir.Dana kıyma eklenerek rengi dönene kadar kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenip sotelenir.Baharatları eklendikten sonra kabuğu soyulup doğranmış domatesler eklenir.Sotelendikten sonra doğranmış maydanoz eklenerek ocaktan alınır.
Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar süzülüp kurulanır.Kızgın sıvı yağda kızartılıp havlu kağıt serilmiş bir servis tabağına alınır.Fırın kabının içine kızaran patlıcanlar dizilir.Üzerine hazırlanan kıymalı harç yayılır.Küçük bir tencerede tereyağı eritilip un kokusu çıkana kadar kavrulur.2 su bardağı soğuk süt eklenip çırpma teliyle kıvam alana kadar pişirilir.Muskat rendesi ve tuz eklenip ocaktan alınır.
Kıymanın üzerine yayılarak 1 su bardağı kaşar rendesi eklenerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder