Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
750 gr arpacık soğan
1 paket (400 gr) mantar
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
Karabiber
Zerdeçal
Kekik
Tuz
Yapılışı
Arpacık soğanlar soyulur.Kapya biber ve sarımsaklar yemeklik doğranır.Mantarlar julienne(piyazlık) doğranır.Et kızgın bir tavada yağsız sotelenir.Suyunu salıp çekince yağ eklenir.Yemeklik doğranmış sarımsak ve arpacık soğanlar eklenip sotelenir.Yemeklik doğranmış biberler sonrasında mantarlar eklenir.Mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir.
Arzu ettiğiniz kadar baharatla tatlandırıp servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Arzu ettiğiniz kadar baharatla tatlandırıp servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder