Malzemeler
4 adet pırasa
100 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 avuç iri çekilmiş ceviz
Karabiber
Tuz
Kızartmak için
Zeytinyağı
Yapılışı
Pırasalar ince halkalar şeklinde doğranır.Sıcak tuzlu suda 3-4 dakika haşlanarak süzülür.Suyunu sıktıktan sonara bir kaseye alınır.Ezilmiş beyaz peynir,çekilmiş ceviz,yumurta,un,tuz ve karabiberle iyice çırpılır.Zeytinyağı konulmuş kızgın tavada kaşık yardımıyla dökülerek kızartılıp havlu kağıdı yardımıyla fazla yağı süzdürülür.Servis tabağına konularak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder