Malzemeler
500 gr un
1 yemek kaşığı kekik
1/2 su bardağı su
Tuz
İç Malzeme
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 patates (haşlanmış)
1/2 su bardağı bezelye
1 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
Tuz
Kızartmak için
Kızartma yağı
Yoğurt Sos
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane veya kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yoğurt Sos
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane veya kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Hamur malzemeleri yoğrulur.5-10 dakika dinlendirin.Bir tavada yağı ısıtın.Tüm baharatları ekleyin.Haşlanan patatesleri bir çatal yardımıyla ezin.Yemeklik doğranan biberleri,bezelyeyi ve ezilmiş patatesi tavaya ekleyip soteleyin.İç harca tuz ekledikten sonra ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız hamuru merdaneyle 1 cm inceliğine gelene kadar açın.Açtığınız hamurdan uzun şeritler kesin.Uzun olan şeritleri ikiye ve üçe kesin.Şeritlerin uç tarafına hazırlanan iç harçtan koyup üçgen şeklinde sarın.( Muska böreği gibi )
Hazırlanan samosaları kızgın yağda kızartın.Kağıt peçete üzerine alarak fazla yağını süzdürün.1 kasede yoğurt,ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın.Fazla yağı süzülen samosaları servis tabağına alarak tercihe göre hazırladığınız yoğurt sos ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder