Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Susamlı Kurabiye

Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağı 
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 kahve fincanı sirke
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un

Üzerine
1 yumurta akı
1 su bardağı susam


Yapılışı
Tüm hamur malzemeleri bir kabın içine alınıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.Tezgahta 1 parmak kalınlığında açılıp su bardağı yardımıyla kesilir.Kesilen kurabiyelerin kenar kısımları önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 175 C fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.Servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder