Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Zeytinyağlı Semizotu

Malzemeler
1 bağ semiz otu
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kapya biber
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı pirinç
Tuz


Yapılışı
Semiz otunu ayıklayıp yıkanır.Saplarıyla birlikte yemeklik doğranır.Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında sotelenir.Yemeklik doğranmış kapya biber de ilave edilir.Biber salçası eklenip iyice kavrulur.Doğranan semiz otu ve yıkanmış pirinç ilave edilerek pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.(Gerekirse çok az su ilave edilebilir.)Ocaktan almaya yakın tuz ilave edilir.Ocaktan alınır.Soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder