Malzemeler
3 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı et suyu
Karabiber
Tuz
Ekmeği
3 dilim tost ekmeği
1 diş sarımsak
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Kekik
Tuz
Üzerine
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tost ekmekleri üçgen şekilde kesilir.Zeytinyağı,ezilmiş sarımsak,kekik ve tuz karıştılır.Hazırlana bu karışı ekmeklerin üzerine sürülerek yağlı kağıt üzerine dizilir.Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Kuru soğanlar piyazlık doğranır.2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte karamelleşene kadar sotelenir.Un eklenip kokusu çıkana kadar soğanla birlikte sotelenir.Soğuk et suyu eklenerek kıvam alana kadar pişirilir.Tuz ve karabiber ile tatlandırılan çorba ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılır.Üzerine kızarmış bir dilim ekmek ve kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.1-2 parmak su ile doldurduğumuz tepsiye yerleştirilen çorbalar kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırınlanır.Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder