Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Balabandır


Malzemeler
3 dilim tost ekmeği
1/2 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
60 gr kaymak

Kızartma yağı

Sosu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya

Şerbeti için
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı bal

Yapılışı
Tost ekmeklerini yuvarlak kes.(su bardağı yardımıyla)Yumurta,süt ve vanilya iyice karıştırılır.Kesilmiş ekmekler bu sosa batırılıp kızgın yağda kızartılır.Şerbet malzemeleri karıştırılır.Kızaran ekmekler şerbetin içine bırakılıp 1-2 dakika bekletilip çıkartılır.Servis tabağına ekmeklerin ilki konur.Arasına kaymak,bal ve fıstık serpiştirilir.Diğer ekmek üstüne konur.Üzerine yine malzemeler eklenir.Son ekmek de diğer ekmeklerin üzerine konup kaymak,bal ve fıstık ile servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder