Malzemeler
3 dilim tost ekmeği
1/2 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
60 gr kaymak
Kızartma yağı
Sosu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Şerbeti için
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Tost ekmeklerini yuvarlak kes.(su bardağı yardımıyla)Yumurta,süt ve vanilya iyice karıştırılır.Kesilmiş ekmekler bu sosa batırılıp kızgın yağda kızartılır.Şerbet malzemeleri karıştırılır.Kızaran ekmekler şerbetin içine bırakılıp 1-2 dakika bekletilip çıkartılır.Servis tabağına ekmeklerin ilki konur.Arasına kaymak,bal ve fıstık serpiştirilir.Diğer ekmek üstüne konur.Üzerine yine malzemeler eklenir.Son ekmek de diğer ekmeklerin üzerine konup kaymak,bal ve fıstık ile servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder