Sayfalar

4 Mart 2017 Cumartesi

Muhallebili İncirli Tatlı


Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
8-10 adet doğranmış kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un


Şerbet
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nescafe


Muhallebi
1 lt süt
1 kahve fincanı+1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı+1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti


Üzerine
Kakao


Yapılışı
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.Kuru incirler sıcak suda bekletilir yumuşayınca küp doğranır.İri çekilmiş ceviz içi ile birlikte çırpılan yumurta ve şeker karışımına eklenir.Un ve kabartma tozu elenerek eklenip mikserle iyice karıştırılır.Hazırlanan tatlı hamuru yağlanmış kare borcama dökülüp her tarafa eşit gelecek şekilde yayılır.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.Şerbet malzemeleri karıştırılır.Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince şerbet eşit bir şekilde dökülür.Muhallebi malzemeleri uygun bir tencereye konup kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilip soğutulur.Soğuyunca krem şanti ile çırpılır.Hazırlanan muhallebi hazırlanan tatlının üzerine yayılır ve bir gece dolapta dinlendirilir.Soğuyunca üzerine kakao elenip dilimlenerek servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder