Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Tavuklu Saksı Kebabı ve Domatesli Kuskus Pilavı


TAVUKLU SAKSI KEBABI

Malzemeler
4 bostan patlıcan
2 bütün tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 domates
2 soğan
2 kırmızı biber
4 köy biberi
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
Karabiber

Kızartmak için
Sıvı yağ

Üzerine
1-2 domates
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı
Patlıcanların sap kısımları kesilir.Uzunluğuna göre eninden iki ya da üçe kesilir.Alacalı soyulup iç kısmı zemini delmeden boşaltılır.Sıvı yağda kızartılıp fazla yağı peçete yardımıyla süzdürülür.Tavuk eti sotelik;soğan,sarımsak,biberler yemeklik doğranır.Domateslerin kabukları soyulup küp doğranır.Tereyağı tavada eritip tavuk etleri kızgın tavada sotelenir.Sırasıyla soğan,sarımsak ve biberler eklenir.Salça ilave edilip domatesler sonrasında baharatlar eklenip ocaktan alınır.Hazırlanan iç malzeme patlıcanların içine doldurulur.Üzerine birer dilim domates konur.180 derece ısınmış fırında 15-20 dakika pişirilir.Pişmeye yakın kaşar peyniri rendesi eklenen yemek kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


DOMATESLİ KUSKUS PİLAVI
Malzemeler
2 su bardağı kuskus
4 su bardağı sıcak su
2 adet domates
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz


Yapılışı
Bir tencerede ölçülü su kaynatılıp tuz atılır.Kuskuslar bu suda karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.Domatesler rendelenip sıvı yağda iyice sotelenir.Karabiberi ve tuzu eklenir.Pişen kuskuslar Hazırlanan sosa eklenerek 3-4 dakika karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır.Arzu edilirse 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip pilavın üzerine gezdirilip sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder