Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Sumak Ekşili Etli Dolma


Malzemeler
Mevsimlik sebze ve ya kuru dolma
250 gr orta yağlı kuzu kıyma
500 gr pirinç
2 adet kuru soğan
2 adet köy biberi
2 adet kapya biber
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı tane sumak
7-8 sıcak su bardak su
1/2 su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
İsot
Tuz


Yapılışı
Sumak sıcak suda ekşisini vermesi için bekletilir.Soğanlar,biberler,maydanoz ve domates incecik doğranır.Kıyma,doğranmış sebzeler,yıkanmış pirinç,baharatlar,salçalar ve sıvı yağ bir kapta iyice  harmanlanır.Hazırlanan karışıma 1 su bardağı ekşi sumak suyu eklenir.Mevsimlik sebze kullanacaksak sebzeler oyulup yıkanır.Hazırlanan iç malzeme sebzelere doldurulup tencere dizilir.Üzerine 1 kaşık tuz ve sebzelerin hizasına gelecek kadar sumak suyu eklenip kaynayana kadar harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte dolmalar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder